vineri, 8 septembrie 2017

Atelier informational – educativ la BNRM dedicat ODD-urilor

Atelier informational – educativ la BNRM dedicat ODD-urilor

Centrul de Informare ONU al Bibliotecii Naţionale a găzduit la 5 septembrie curent Atelierul Informaţional - Educativ consacrat Săptămânii de prevenire a intoxicațiilor acute neprofesionale de etiologie chimică cu genericul “Asigură un mediu fără pericole chimice pentru Copilul tău.”. Atelier desfăşurat cu sprijinul Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău şi Biblioteca Naţională.
Acest eveniment a venit în scopul “Asigurării sănătății și promovării stării de bine pentru toți”, atelier dedicat ODD-urilor. Promovarea sănătății și stării de bine este unul din cele 17 Obiective Globale care formează Agendade Dezvoltare Durabilă - 2030, întrucît Biblioteca Naţională şi-a luat angajamentul în sprijinul realizării şi promovării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) - 2030;



În deschiderea evenimentului, cu cuvînt de salut a venit dna dir. gen. al BNRM, Elena Pintilei. Dumneaei a subliniat importanţa sănătăţii pentru societate, ca o resursă fundamentală a calitaţii vieţii, îndeosebi sănătatea copiilor, iar beneficiul suprem al investirii în sănătatea copiilor este bunăstarea întregii societăţi.
Pe parcursul atelierului, cu luări de cuvînt au venit şi Nicolae ROȘCA, șef secție Controlul și prevenirea bolilor netransmisibile, Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău. Vasile PANAINTE, - medic igienist din cadrul secției Controlul și prevenirea bolilor netransmisibile, Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău. Dna Raisa BANARIUC, specialist din cadrul Spitalului Clinic Municipal "Sfânta Treime" a făcut o scurtă referire la unele date statistice privind intoxicațiile.
Spre finalul evenimentului, dna dir. gen. E. Pintilei a înmânat o donaţie  - un lot de carte Colegiului Ecologic pentru relaţiile de colaborare dintre instituţii.



Prezentarile speakerilor pot fi accesate la urmatorul link: 


Evenimentul a fost înregistrat și poate fi privit în reluare la link-ul de mai jos:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu