marți, 30 mai 2017

Concluzii pe marginea Conferinței publice din 29 mai 2017

Concluzii pe marginea Conferinței publice din 29 mai 2017

Pe data de 29 mai, curent, la Centrul de Informare ONU al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova s-a desfășurat Conferința publică cu genericul: "Energie sigură şi sustenabilă prin efort comun şi consum responsabil”, cu vernisarea expoziţiei “Energie sustenabilă”.


 Acţiunea a venit în sprijinul Agendei 2030, de promovare şi susţinere a celor 17 ODD-uri (Obiective de Dezvoltare Durabilă), de promovare a energiei regenerabile și eficienței energetice. Conferinţa și-a propus să crească nivelul de conștientizare și de înţelegere a modului în care se poate îmbunătăţi eficiența energetică.

De această dată, a fost supus atenţiei dvs. ODD-urile cu nr. 7, şi 12, privind “Energia accesibilă şi curată” prin “Consum şi Producţie responsabile” pentru a promova iniţiative privind consumul responsabil de energie şi a merge înainte către regenerabile, pentru o energie curată, sigură şi eficientă. 

Cu un cuvânt de salut s-a adresat dna Elena Pintilei, director general BNRM.  Despre "Importanta surselor de energie regenerabila si necesitatea promovarii lor in Republica Moldova", a vorbit dl. Valentin ARION, dr. hab., prof. universitar, Departamentul Termoenergetică și Management în Energetică, Universitatea Tehnică a Moldovei.



"Viitorul aparține energiei regenerabile” - a exclamat Alexandru COVALENCOautor al proiectului “Sistemului Energetic Performant în Construcţii”, director al Companiei de Construcţii Interactiv, EcoMoldova. 

În susținerea acestei afirmații s-au expus și: Victor COTRUŢA  -  manager de proiect “Energie şi Biomasă”, PNUD MOLDOVA. Oleg LOMOV - specialist principal în cadrul serviciului de Monitorizare a eficienţei energetice şi utilizării surselor de energie regenerabilă, Agenția pentru Eficiență Energetică. Ion RUDEI -  șef serviciu "Achiziții de Energie", gasNatural Fenosa.


La încheierea conferintei, dna director general E. Pintilei a mulțumit invitaților, partenerilor instituționali, precum și tuturor celor care prin implicarea lor directă sau indirectă au contribuit la buna desfășurare și la reușita inițiativei dedicată ODD-urilor.


Prezentarile speakerilor pot fi accesate la urmatorul link: 




Victor,  COTRUŢA - Proiectul Energie şi Biomasă


Conferinta publică a fost înregistrată și poate fi privită în reluare la link-urile de mai jos:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu