marți, 22 mai 2018

Proiectul - Documentarul 10 (Zece)

Proiectul - Documentarul 10 (Zece), despre modele pozitive

Documentarul 10 (Zece) își propune să arate o societate aflată în schimbare, cu modele pozitive, cu lideri care și-au asumat riscuri și cu inițiative civice ecologice care au arătat că și în România se poate. De astăzi, documentarul este disponibil online gratuit.



Când consumatorul de presă primește, de multe ori, informații negativiste și descurajante, documentarul 10 (Zece) face portretul unui nou curent care a luat avânt în România din care fac parte case solare, construcţii verzi, maşini electrice şi surse de încărcare cu energie electrică, metode alternative de procurare a hranei, agricultură urbană, permacultură, ecoturism.

Nicoleta Talpeş (producător) a declarat de unde a venit ideea acestui film şi de ce a ales acest nume:

„În 2016 am lansat în România documentarul «Demain», premiat cu Cesar pentru cel mai bun film al anului. Acolo erau prezentate exemple ale societăţii civile din peste 10 ţări, de la educaţie la agricultură şi economie. Am vrut ca un asemenea portret să existe şi pentru iniţiativele oamenilor de la noi din ţară. Pentru mine, cifra 10 înseamnă excelenţă. Indiferent de domeniul despre care am ales să vorbim, poveştile pe care le prezentăm ne pot servi ca exemplu, ne inspiră şi ne dau încredere că şi în România există iniţiative de care eram obişnuiţi să auzim numai în societăţile dezvoltate”.
Pe viitor, va urma partea a doua a seriei 10 (ZECE) cu alte exemple, în care producătorii își vor concentra atenția pe tehnologie și construcții verzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu