luni, 23 aprilie 2018

Planul Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice și conservarea naturii

Planul Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice și conservarea naturii



Această solicitare intenționează să informeze și să mobilizeze potențialii solicitanți pentru proiectele Planului QIAO.
 Planul Națiunilor Unite QIAO privind schimbările climatice și conservarea naturii ( „Planul QIAO“) a fost lansat de către Oficiul Națiunilor Unite pentru Cooperare Sud-Sud (UNOSSC) și Fundația Beijing Qiaonyu. Planul QIAO este evidențiat ca primul instrument de finanțare neguvernamental major în sprijinul țărilor în curs de dezvoltare de la intrarea în vigoare a Acordului de la Paris.

La evenimentul de lansare a planului QIAO, secretarul general adjunct Amina Mohammed a subliniat importanța aprofundării parteneriatelor cu sectorul privat, comunitatea filantropice și societatea civilă, inclusiv prin Summit-ul climatice 2019, deoarece astfel de parteneriate va sprijini țările în curs de dezvoltare în consolidarea lor asumarea și conducerea acțiunilor climatice, precum și consolidarea colaborării Sud-Sud.

In urmatorii 5 ani (2018-2023), Planul QIAO va face o sumă inițială de 85 de milioane de RMB (aproximativ 13,5 milioane de $) disponibile în susținerea unor proiecte pragmatice bazate pe cerere privind schimbările climatice și conservarea naturii în țările în curs de dezvoltare. UNOSSC, susținut de Incubatorul de Parteneriat pentru Climatul de Sud (SCPI), este Secretariatul Planului QIAO.

Sursa: https://www.un.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu