joi, 8 februarie 2018

UE aprobă legislația pentru reducerea emisiilor de CO2 și pentru finanțarea inovației

UE aprobă legislația pentru reducerea emisiilor de CO2 și pentru finanțarea inovației


Parlamentul European a adoptat o lege pentru reducerea emisiilor de CO2 din industrie în Uniunea Europeană, precum și pentru finanțarea proiectelor de energie regenerabilă și a tehnologiilor verzi.

Legislația prevede reducerea certificatelor disponibile pentru emisiile de CO2 și oferă două noi fonduri care sprijină inovația și tranziția către reducerea emisiilor de carbon, un pas înainte în reglementarea angajamentelor din Acordul de la Paris.

UE va oferi fonduri pentru inovații în domeniul energiei regenerabile
Noua lege va accelera retragerea certificatelor de emisii aflate pe ”piața de carbon” din sistemul UE de comercializare a emisiilor (ETS), care acoperă aproximativ 40% din emisiile de gaze cu efect de seră din UE.
De asemenea, vor intra în vigoare două fonduri pentru modernizări și inovații. Fondul de modernizare va ajuta la actualizarea sistemelor energetice din statele membre UE cu venituri mici și nu va putea fi folosit pentru proiecte implicând cărbune, cu excepția încălzirii centrale în cele mai sărace state membre.
Fondul pentru inovații va oferi sprijin financiar pentru energiile regenerabile, captura și înmagazinarea carbonului și proiectele de inovație în domeniul energiei cu emisii reduse de carbon. Dimensiunea fondurilor va fi stabilită în 2021.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu