marți, 24 octombrie 2017

Atelier informaţional-educativ cu genericul “Educație pentru o viață sănătoasă”

Atelier informaţional-educativ cu genericul “Educație pentru o viață sănătoasă"
          

      În cadrul Săptămânii Internaţionale a Accesului Deschis 23 – 29 octombrie 2017, Centrul de Informare ONU al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova invită doritorii la Atelierul informaţional - educativ cu genericul: “Educație pentru o viață sănătoasă” în sprijinul unui mod sănătos de viaţă, prin nutriţie, alimentaţie variată, mişcare şi un stil de viaţă echilibrat.
Atelierul îşi propune să crească nivelul de conștientizare și de înţelegere a modului sănătos de viaţă. Acţiunea vine şi în sprijinul Agendei  2030, de promovare şi susţinere a celor 17 ODD-uri (Obiective de Dezvoltare Durabilă). În Moldova, Obiectivul 3 de pe Agenda 2030 are scopul să reducă riscurile legate de sănătate prin oferirea accesului mai larg la serviciile de sănătate, inclusiv accesul la serviciile de calitate. De asemenea, Agenda prevede eforturi de oferire a informației și educației cu privire la problemele de sănătate, cum ar fi stilul de viață sănătos, promovarea sănătății mintale și a serviciilor medicale în domeniul sănătății sexual-reproductive.
Evenimentul va avea loc la 26 octombrie, orele 13.00 în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, str.31 august 1989 78-A, etajul II, Sala de Lectură №1.
        Vor participa:

Nadejda, BORDIAN – medic obstetrician-ginecolog Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor "Neovita", Chișinău.

Maxim, MELINTI - paroh al Bisericii Ortodoxe "Acoperământul Maicii Domnului", s. Ghidigihici, mun. Chișinău, preşedinte al Centrului Social “Insula Fericirii”, mun. Chișinău.

Victoria, BUCĂTARU – nutriţionist în cadrul Centrului de nutriţie THEIA din R. Moldova.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu